Motivatie Lizet Vreeker-deWit voor Chili reis - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van 40 MM - WaarBenJij.nu Motivatie Lizet Vreeker-deWit voor Chili reis - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van 40 MM - WaarBenJij.nu

Motivatie Lizet Vreeker-deWit voor Chili reis

Blijf op de hoogte en volg 40

27 September 2012 | Chili, Santiago de Chile

Geboren in 1960 te Bovenkarspel als 6 e telg in het gezin de Wit, werd ik als kind al gestimuleerd door mijn ouders om wat voor de medemensen te doen. Eerst bij de kabouters met Heitje voor een karweitje. Samen met mijn zussen met de collectebus op pad voor goede doelen zoals missiewerk en meisjesstad loten, waar mijn tante Jo was ingetreden (zus van mijn vader). Tevens hoorde ik in de parochiekerk en thuis veel over Pater Dirk de Wit (een achterneef van mijn vader ) die naar Chili was gegaan en veel goeds deed voor de arme bevolking daar.

Op mijn 16 jaar, in 1976, liep ik voor de eerste keer de 40 MM in Venhuizen samen met mijn zus en met aanmoediging van mijn moeder. De sfeer van samen wandelen gesteund door vele vrijwilligers sprak mij erg aan en liet een diepe indruk achter. Vele jaren met de 40MM wandeling volgden.

In mijn 50ste levensjaar, toen ik van die terug-blik en vooruit-kijk momenten voelde, borrelde het idee om de 40MM organisatie te gaan ondersteunen , met mijn talenten, in mijn vrije tijd. Op dat moment hadden 4 van onze 6 kinderen het ouderlijk huis verlaten, waardoor ik meer tijds ruimte kreeg.

In de 40MM viering van de parochie kerk te Venhuizen dat jaar, meldde ik mij aan bij de voorzitter Piet Boon. Inmiddels draai ik nu 2 jaar mee en ervaar hoeveel er achter de schermen door heel veel vrijwilligers wordt gedaan, maar Vele handen maken Licht werk.

Toen in het bestuur het idee borrelde om in het kader van de 40ste wandeling elders op een missiepost in de Wereld mee te gaan wandelen, en projecten te gaan bekijken in Chili , hoefde ik niet lang na te denken nadat ik overleg had gehad met mijn achterban thuis.

Het wordt mijn eerste verre reis en ik heb er onwijs veel zin in.
Samen met de acht reisgenoten zijn de voorbereidingen in volle gang en is er al een uitgebreid reisschema ontstaan. Ieder van de groep gebruikt zijn kwaliteiten om deze reis tot een onvergetelijke avontuur te maken.

• 04 Oktober 2012 - 21:03

Elze:

Ben heel benieuwd hoe jullie het gaan hebben, daar om de zuid. Maar met zo'n groep enthousiaste mensen, kan het niet anders of het wordt een top reis. veel plezier met de laatste voorbereidingen. Goede reis.

Groeten Piet en Elze en aanhang.

Een groep van 9 personen gaat namens de 40MM dit jaar in oktober een bezoek brengen aan diverse projecten in Chili. Ook wordt meegewandeld bij Anneke Kok in Talca (een klein stukje onder de hoofdstad Santiago). De groep bestaat uit: Lizet Vreeker, Jan Vreeker, Margreet Roet, Peter Bakker, Marianne Groot, Peter Groot, Vera Boon, Greet Boots & Mieke Boots. Enkele maanden zijn zij al met de voorbereidingen bezig en hebben contact gezocht met alle projecten die zij bezoeken. Ze zijn erg welkom bij de projecten die trots zijn om de 40MM te mogen ontvangen. De groep die naar Chili afreist zal sponsorgeld dat zij ophalen speciaal voor deze reis overhandigen aan de contactpersonen van de projecten. Er worden afspraken gemaakt hoe op de langere termijn hulp kan worden geboden.

Actief sinds 03 Aug. 2012